Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 克 南瓜籽
- 60 克 無鹽烤花生
- 80 克 結球萵苣 ,切塊
- 100 - 150 克 新鮮菠菜葉 ,切碎
- 1 枝 蔥 ,僅取蔥綠
- 1 枝 新鮮香菜 ,僅取葉
- 1 枝 新鮮巴西利 ,僅取葉
-
1
根 小辣椒
lub 1 根 墨西哥辣椒(jalapeño) - 1 小撮 孜然粉
- 2 大匙 鹽 ,依個人口味調整
-
400
克 紙殼綠皮蕃茄 (green tomatillo),切半
lub 400 克 綠蕃茄 ,切方塊 - 2 粒 蒜頭
- 20 克 天然油(蔬菜油)
- 100 克 洋蔥
- 8 隻 去皮帶骨雞腿 (詳見要訣)
- 280 - 400 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1130 kJ / 269 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 4 g