Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g moleja de vitela
- 250 g vinagre branco
- 750 g água fria, mais q.b. p/ parar o processo de cozedura
- 600 g água
- Cubos de gelo q.b. p/ parar o processo de cozedura
- 300 g cebolinha nova cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 1 c. chá de sal
- 1 - 2 pitadas de pimenta preta
- 100 g vinho branco
- 100 g natas c/ 30-40% de gordura
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2280 kJ / 545 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 45 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo-verde com couve-flor
30min
Pasta de tomate mediterrânica
15min
Boeuf bourguignon
1u. 45min
Feijão de óleo de palma
20 min
Creme de abóbora nutritivo
Brak ocen
Salada de melão com presunto cru
Brak ocen
Rolinhos de verão vegetarianos - TM6
Brak ocen
Salada de couve e frango vietnamita - TM6
Brak ocen
Arroz de porco com cinco especiarias
50min
Sorvete de kiwi
8j
Risoto com feijão e couves
40min
Coelho de coentrada
48h