Fougasse au jambon, tomates et mozzarella

Fougasse au jambon, tomates et mozzarella

4.9 50 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
4 parts

Składniki

  • d'eau
    250 g
  • de levure boulangère fraîche
    15 g
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    500 g
  • d'huile d'olive
    5 c. à soupe
  • de sel
    10 g
  • de mozzarella en petits morceaux
    120 g
  • de tomates séchées émincées
    40 g
  • de jambon fumé en dés
    50 g
    50 g de lardons
  • d'olives noires dénoyautées en lamelles
    30 g
    30 g d'olives vertes dénoyautées, en lamelles
  • d'herbes aromatiques variées, déshydratées à votre choix (thym, romarin, origan)
    2 c. à café
  • de fleur de sel
    3 pincées

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 620 kcal / 2608 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 93 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...