Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de jambon de bœuf cecina, coupé en morceaux (voir "Variante(s)")
- 20 g d'huile d'olive
- 60 g de beurre, coupé en morceaux
- 40 g d'oignon, coupé en morceaux
- 160 g de farine de blé
- 800 g de lait
- ½ c. à café de sel
- 150 g de fromage de chèvre frais, en dés
- 300 - 400 g de chapelure
- 2 - 3 œufs, battus
- 500 - 600 g d'huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 514 kJ / 123 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 182.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan bagnat végétal
1 godz. 30 min
Chausson ricotta, poulet et coriandre
1 godz. 30 min
Ravioli de courge aux noisettes
1h 35 min.
Ravioles de roquette, sauce tomate, jambon et mozzarella
1 godz. 30 min
Tourte aux pommes de terre façon tartiflette
3 godz. 5 min
Aligot et poulet à la sauge
50 min
Pain à l'ail, au cheddar et au chorizo
1 godz. 30 min
Hamburger langos et salade verte
1 godz. 30 min
Sandwichs de glace à la vanille
14u. 45min
Gaufre raclette
1h 40min
Feuilleté comtois
1h 5min
Corn dog
25 min