Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g veal sweetbreads (see Tip)
- 250 g white vinegar
- 750 g cold water
- 600 g water, room temperature
- iced water
- ice cubes
- 300 g spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces, plus extra sliced to garnish
- 2 garlic cloves
- 30 g extra virgin olive oil
- 1 - 2 pinches sea salt, plus extra to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
- 100 g white wine
- 100 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2784.7 kJ / 663 kcal
- Białko
- 36.7 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 283.1 mg
Alternatywne przepisy
Turkey with cherry sauce and steamed veggies (Diabetes)
3u. 30min
Boiled Eggs
20min
Banana bread
1 Std. 40 Min
Steamed vegetables with kefir dressing (gut health)
40 min
Classic zabaglione
15min
Roast pork with sage and cranberry stuffing (MEATER+®)
3 Std. 35 Min
Poached salmon and beetroot blinis
45 min
Perfect steak with sauce Bernaise
35 min
Roast beef with Yorkshires and gravy
3 Std. 15 Min
Cheese Sauce
15min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4 Std. 15 Min
Pumpkin and ginger soup
35 min