Veal sweetbreads with creamy white wine sauce

Veal sweetbreads with creamy white wine sauce

4.7 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
6 portions

Składniki

  • veal sweetbreads (see Tip)
    1000 g
  • white vinegar
    250 g
  • cold water
    750 g
  • water room temperature
    600 g
  • iced water
  • ice cubes
  • spring onions/shallots trimmed and cut into pieces, plus extra sliced to garnish
    300 g
  • garlic cloves
    2
  • extra virgin olive oil
    30 g
  • sea salt plus extra to taste
    1 - 2 pinches
  • ground black pepper plus extra to taste
    1 - 2 pinches
  • white wine
    100 g
  • pouring (whipping) cream
    100 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 283.1 mg
Białko 36.7 g
Kalorie 2784.7 kJ / 663 kcal
Tłuszcz 51 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 18 g
Węglowodany 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...