Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g veal sweetbreads (see Tip)
- 250 g white vinegar
- 750 g cold water
- 600 g water, room temperature
- iced water
- ice cubes
- 300 g spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces, plus extra sliced to garnish
- 2 garlic cloves
- 30 g extra virgin olive oil
- 1 - 2 pinches sea salt, plus extra to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
- 100 g white wine
- 100 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2784.7 kJ / 663 kcal
- Białko
- 36.7 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 283.1 mg
Alternatywne przepisy
Minced Meat
35 Min
Bread and butter pudding
1 Std. 15 Min
Hazelnut meringue roulade with spun sugar
2h 20min
Cheese Béchamel sauce (TM6)
15min
Porcini mushroom risotto
35 Min
Rainbow cabbage rolls with mushroom sauce
2 Std. 40 Min
Surf and turf with pink peppercorn sauce
45 Min
Cauliflower Mash
25 Min
Mexican scrambled eggs
20min
Mushroom and white wine cream sauce
30 Min
Lemon white chocolate cheesecake with cherry coulis and walnut crumb (Andrew Ballard)
1 Std. 15 Min
Mango cheesecake
6h 35min