Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Liver pancakes
- 600 g chicken livers
- 2 eggs
- 50 g plain flour
- ½ tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- vegetable oil, to fry
Filling
- 160 g onion, cut into quarters
- 100 g carrot, cut into slices
- 3 garlic cloves
- 40 g vegetable oil
- 85 g tomato sauce (see Tips)
- 100 g mayonnaise (see Tips)
Assembly
- 20 g mayonnaise (see Tips)
- fresh dill, leaves only, to serve (see Tips)
- 50 g green capsicum, deseeded and cut into cubes (0.5 cm)
- 50 g red capsicum, deseeded and cut into cubes (0.5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1239.1 kJ / 296.1 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 21.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 333.2 mg
Alternatywne przepisy
Polish crêpes
3h 35min
Grisons barley soup
1h 15 min
Potato and porcini mushroom soup
30 min
Fluffy ricotta pancakes
35 min
Spanish green lentil and chorizo soup
12 Std. 45 Min
Ukrainian chebureks
1 Std. 35 Min
Liver Cake
1h 50min
Easter Babka
2 godz. 30 min
Mushroom and sauerkraut pierogi
2 godz. 30 min
Potato goulash
1h
Sauerkraut soup
50 min
Ukrainian borscht
35 min