Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Verdure
- 400 g di patate, a pasta gialla densa, pelate, a fette (5 mm)
- 300 g di melanzane, a fette (5 mm)
- 300 g di zucchine, a fette (5 mm)
- 80 g di olio di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe macinato
Salsa
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco (circa 20 g), le foglioline lavate e asciugate
- 2 spicchi di aglio
- 300 g di peperoni rossi, a pezzi (3 cm)
- 20 g di olio di oliva
- 500 g di pomodori, tagliati in quattro
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1516 kJ / 365 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Salmone all'arancia con couscous di broccoli
25 min
Parmigiana al forno
1h 50min
Piccata di pollo su ratatouille
40 min
Lasagne
2j
Insalata di verdure con marinata al lime
15min
Parmigiana di melanzane
2j
Hummus
9h 20min
Focaccia alla farina di farro
Brak ocen
Pizza alle verdure
2j 5 menit
Menú completo: lenticchie, filetto di maiale e verdure
2h 40 min
Gulash di patate
1j
Curry di verdure
1j