Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 400 g di melanzane tonde (2 melanzane) a fette (1 cm)
- 50 g di olio di oliva
- 200 g di cipolla in quarti
- 3 spicchi di aglio
- 150 g di peperoni verdi o rossi, puliti e a pezzi (2 cm)
- 400 g di pomodori pelati in scatola (peso lordo)
- 120 g di vino rosso
- 1 cucchiaio di origano, secco
- 1 cucchiaino di zenzero, secco, macinato
- 2 cucchiaini di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- 200 g di lenticchie rosse, secche (vedere consiglio)
Besciamella
- 40 g di burro + q.b.
- 500 g di latte
- 40 g di farina
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2000 kJ / 477 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dal di lenticchie
35 Min
Verdure all'orientale
10min
Gratin di broccoli e quinoa
1h 10min
Dhal
40min
Insalata di salmone, quinoa, feta e verdure miste
1h
Capuns grigionesi
35 Min
Hamburger vegano di fagioli
1h 20 min
Hummus alla barbabietola
10min
Curry di zucca con pollo
45min
Insalata di barbabietole
10min
Empanada di tonno
1h 10min
Insalata di carote
15min