Moussaka di lenticchie

Moussaka di lenticchie

4.8 30 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 120 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 400 g di melanzane tonde (2 melanzane) a fette (1 cm)
  • 50 g di olio di oliva
  • 200 g di cipolla in quarti
  • 3 spicchi di aglio
  • 150 g di peperoni verdi o rossi, puliti e a pezzi (2 cm)
  • 400 g di pomodori pelati in scatola (peso lordo)
  • 120 g di vino rosso
  • 1 cucchiaio di origano, secco
  • 1 cucchiaino di zenzero, secco, macinato
  • 2 cucchiaini di sale
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
  • 200 g di lenticchie rosse, secche (vedere consiglio)
Besciamella
  • 40 g di burro + q.b.
  • 500 g di latte
  • 40 g di farina

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 22 g
Kalorie 2000 kJ / 477 kcal
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...