Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 150 g leite
- 5 g fermento de padeiro seco
- 1 c. sopa de açúcar
- 280 g farinha tipo 65
- 55 g manteiga
- 1 gema de ovo
- 1 c. chá de sal
Recheio
- 400 g água
- 5 ovos
- 500 g acelga cortada em pedaços
- 60 g cebolo (spring onion) cortado em rodelas
- 30 g azeite
- 1 c. chá de sal
- 50 g mistura de ervas aromáticas frescas (cebolinho, salsa, funcho, estragão), só as folhas
- 150 g queijo-creme
- ½ c. chá de pimenta preta
- Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1512.5 kJ / 361.5 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 37.4 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 430 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crepes de camarão
1 Std. 10 Min
Gelado de avelã com molho de chocolate
9h
Compota de bacon
25 min
Tarte de abóbora com chocolate branco e noz sem glúten
2h 30min
Piza de massa vermelha com burrata, beringela e curgete salteadas
3h 45min
Rolos de lasanha com espinafres
1h
Croquetes de polvo com maionese de tinta de choco
2h
Croissants no forno com frutos silvestres
Keine Bewertungen
Leite creme de pimenta de sichuan e laranja
45 min
Limonada unicórnio
6h 15min
Ravioli fritos
1h
Mini galetes de cogumelos
1h 45min