Empada de ovo e ervas aromáticas

Empada de ovo e ervas aromáticas

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 unidades

Składniki

Massa
  • leite
    150 g
  • fermento de padeiro seco
    5 g
  • açúcar
    1 c. sopa de
  • farinha tipo 65
    280 g
  • manteiga
    55 g
  • gema de ovo
    1
  • sal
    1 c. chá de
Recheio
  • água
    400 g
  • ovos
    5
  • acelga cortada em pedaços
    500 g
  • cebolo (spring onion) cortado em rodelas
    60 g
  • azeite
    30 g
  • sal
    1 c. chá de
  • mistura de ervas aromáticas frescas (cebolinho, salsa, funcho, estragão), só as folhas
    50 g
  • queijo-creme
    150 g
  • pimenta preta
    ½ c. chá de
  • Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar

Wartości odżywcze na 1 unidade

Kalorie 361.5 kcal / 1512.5 kJ
Białko 10.5 g
Tłuszcz 19.9 g
Węglowodany 37.4 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 9.1 g
Sód 430 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...