Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g caju
- 950 g água
-
1 ½
c. chá de pasta de baunilha
lub 1 vagem de baunilha (ver dica) -
40 - 60
g xarope de ácer
lub 40 - 60 g xarope de agave - ½ c. chá de ágar-ágar
- 1 pitada de sal
- 1 c. chá de goma de guar
- 1 saqueta de preparado em pó p/ iogurte (ver instruções na embalagem)
- 30 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 712 kJ / 170 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bebida de coco "zero waste"
40 min
Pão de amêndoa e iogurte
1h 20min
Bebida de amêndoa
8 Std. 30 Min
Iogurte vegan de coco
12h 25 min
Iogurte grego na Varoma
13h
Manteiga de amêndoa
5min
Gomásio de alho-francês
40 min
Bebida de amêndoa "zero waste"
8 godz. 40 min
Manteiga vegan
2h
Manteiga de caju com cacau
10 min
Iogurtes de soja
14 Std.
Bebida de avelã com tâmaras
8h 15min