Mexilhão e berbigão com molho de alho-francês

Mexilhão e berbigão com molho de alho-francês

2.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 doses

Składniki

  • manteiga
    20 g
  • alho-francês cortado em rodelas (1 cm)
    700 g
  • vinho branco seco
    60 g
  • mexilhão fresco e limpo (ver dica)
    800 g
  • berbigão fresco e limpo (ver dica)
    500 g
  • natas, min 30% de gordura
    50 g
  • pimenta branca
    3 pitadas de
  • Pão cortado em fatias q.b. p/ servir
  • Salsa picada q.b. p/ servir

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 602 kcal / 2522 kJ
Białko 49 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 63 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 867 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...