Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 克 油
- 600 克 牛肩肉 ,切塊(約3公分)
- 170 克 紫洋蔥 ,切成楔形
- 150 克 紅蘿蔔 ,切薄片 (1-2公分)
- 70 克 整株西洋芹 ,切薄片 (0.5-1公分)
- 80 克 紅甜椒 ,去籽,切片 (2公分)
- ¾ - 1 茶匙 匈牙利辣紅椒粉
- 600 克 水
- 30 克 蕃茄泥
-
1
茶匙 肉高湯醬
lub 1 塊 肉類高湯塊 (可溶於0.5公升水) ,剝碎 - 4 粒 多香果
- 2 小片 乾燥月桂葉
- 1 茶匙 乾燥百里香
- ½ - 1 茶匙 糖
- ¼ - ¾ 茶匙 黑胡椒粉
- ½ 茶匙 鹽
- 250 克 義大利餃
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2210.6 kJ / 528 kcal
- Białko
- 29.5 g
- Węglowodany
- 30.3 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 1138.3 mg