Coconut Curry Chicken with Veggie Rice

3.3 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
5 portion

Składniki

  • chicken thigh, skinless, boneless (115 g ea.)
    10
  • Madras curry powder divided
    6 tsp
  • salt
    1 tsp
  • turmeric, dried, ground
    1 tsp
  • extra virgin olive oil
    15 g
  • coconut milk full cream
    385 g
  • mangetout sliced in thin strips
    115 g
  • red bell pepper sliced in thin strips
    115 g
  • lime juice only, to taste
    ½ - 1
Veggie Rice
  • broccoli florets
    285 g
  • cauliflower florets
    285 g
  • extra virgin olive oil
    30 g
  • salt to taste
  • pepper, ground to taste
  • lime juice only, to taste
    ½ - 1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1268.8 mg
Białko 61.4 g
Kalorie 3253.8 kJ / 777.7 kcal
Tłuszcz 51.4 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 20.8 g
Węglowodany 17.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...