Lemon grass beef salad

Lemon grass beef salad

3.7 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • lettuce cut in strips (1-2 cm)
    300 g
  • mint leaves
    20 g
  • fresh coriander cut in pieces (2 cm)
    20 g
  • water
    150 g
  • cornflour (starch)
    10 g
  • roasted peanuts, salted or unsalted
    60 g
  • onions cut in wedges (approx. 4cm)
    200 g
  • oil
    30 g
  • beef fillet steak cut in strips (6 cm x 1 cm)
    350 g
  • fresh lemon grass sliced diagonally (approx. 1-2 mm)
    30 g
  • fish sauce
    20 g
  • honey
    10 g
  • sesame oil
    10 g
  • ground pepper
    ¼ tsp
  • hot chilli oil (opcjonalnie)
    1 tsp
    1 tsp sriracha sauce
  • lime cut in wedges
    1
  • red chilli thinly sliced (approx. 1-2 mm)
    1
  • baguette cut in slices (approx. 1-2 cm)
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 903.9 mg
Białko 32.7 g
Kalorie 2708.7 kJ / 647.4 kcal
Tłuszcz 33 g
Błonnik 7.9 g
Tłuszcz nasycony 7.3 g
Węglowodany 59.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...