Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

牛肉片佐地瓜及香芹蛋黃醬
TM6

牛肉片佐地瓜及香芹蛋黃醬

5.0 (1 ocena)

Składniki

蛋黃醬

  • 200 克 天然油(蔬菜油) (例如葵花油或菜籽油)
  • 5 根 山蘿蔔葉 ,(又稱細葉香芹),去根切段
  • 50 克 酸黃瓜 ,塊狀
  • 1 顆 蛋
  • ½ - 1 茶匙 檸檬汁 (opcjonalnie)
  • ½ 茶匙 黃芥末 ,中等辣度
  • ½ 茶匙 鹽
  • ¼ 茶匙 胡椒粉
  • 1 小撮 糖
  • 100 克 法式酸奶油

牛腰內肉

  • 600 克 牛腰內肉
  • 20 克 奶油,有鹽或無鹽
  • 2 根 新鮮迷迭香
  • 30 克 檸檬汁 (約½顆檸檬) (詳見要訣)
    lub 1 平茶匙 抗壞血酸 (約½顆檸檬) (詳見要訣)
  • 水 直到淹沒密封袋(約1400克)
  • 油 ,进行品尝
  • 800 克 地瓜 ,切薄片(約1公分)
  • 少許 鹽 ,依個人口味調整
  • 少許 胡椒粉 ,依個人口味調整
  • 少許 匈牙利甜紅椒粉 ,依個人口味調整

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
4206 kJ / 1004 kcal
Białko
40 g
Węglowodany
49 g
Tłuszcz
72 g
Tłuszcz nasycony
21 g
Błonnik
6.3 g
Sód
1933 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy