Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 g Hähnchenbrustfilets, in Würfeln (1,5 cm)
- 2 TL Paprika edelsüß
- 260 g Öl
- 1 ½ - 2 TL Salz
- ¾ TL Pfeffer
- 500 g Wasser
- 1 Ei, sehr frisch
- 1 TL Zitronensaft
- 1 ½ TL Senf
- 2 ½ TL Curry, mild
- 5 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 Dose Mandarin-Orangen (Abtropfgew. 175 g), abgetropft
- 1 Bund Frühlingszwiebeln, in Ringen
- 2 Chicorée, in Streifen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1750 kJ / 418 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chinakohl-Salat mit Croûtons und Lachs
20 min
Matjes-Salat mit Pflaumendressing
45min
Eiersalat
50min
Herbstlicher Nudelsalat mit Wachsbohnen und Champignons
1h
Brathering-Salat
45min
Trauben-Käse-Salat
15min
Den Helder (Matjes-Tatar)
35 Min
Eier-Gemüse-Salat
35 Min
Würzfleisch (Ragout fin)
1h
Matjes-Apfel-Ragout mit Eisbergsalat
15min
Kohlrabi-Eier-Salat
1h 15 min
Eiersalat mit Putenbrust
45min