Steaks with Mushroom Risotto

Steaks with Mushroom Risotto

3.5 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 portion

Składniki

  • sirloin steak or Rib-eye
    2
  • olive oil to spray
  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    30 g
  • shallot
    30 g
  • butter, unsalted divided
    2 tbsp
  • fresh brown mushrooms
    140 g
  • extra virgin olive oil
    15 g
  • risotto rice, any type (e.g. Carnaroli, Arborio) 14-15 minutes cooking time
    155 g
  • white wine, dry
    30 g
  • water
    410 g
  • stock cube (for 0.5 l) meat or vegetable
    15 g
    ½ heaped tsp stock paste, meat or vegetable
  • salt
    ½ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1274.7 kcal / 5333.4 kJ
Białko 80.6 g
Tłuszcz 72.1 g
Węglowodany 68.2 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 30.8 g
Sód 989.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...