Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Hartkäse (z. B. Emmentaler), in Stücken
- 50 g Semmelbrösel
- 1 Bund frische Petersilie, Blättchen abgezupft (ca. 20-30 g)
- 400 g Geselchtes, in Stücken (3 cm)
- 1500 g Wasser
- 3 - 3 ½ TL Salz
- 80 g Karotten
- 120 g Lauch
- 200 g Nudeln (siehe Tipp)
-
1 - 2
TL Butterschmalz
lub 1 - 2 TL Rapsöl - 500 g Sauerrahm
- 4 Eier
- ¾ - 1 TL Pfeffer, frisch gemahlen
- ¼ TL Muskat, gemahlen
- 1 EL Butter
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2878 kJ / 687 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1510 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdäpfelgratin
1h 15min
Jägersauce mit Knödel
50 min
Erdäpfelgulasch
1 godz. 10 min
Gebackene Schinkenfleckerl
1h
Reisfleisch
2 godz. 20 min
Topfen-Erdäpfel-Gratin mit Speck
1h
Schinkenfleckerl überbacken
1 godz. 10 min
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1 godz. 10 min
G’selchtes mit Sauerkraut und Semmelknödeln
1h
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2h 45min
Schweinslungenbraten in Pfeffer-Rahm-Sauce mit Speckfisolen
50 min
Schweinsbraten mit Semmelknödeln und warmen Krautsalat
3h