Cremige Schinkennudeln überbacken

Cremige Schinkennudeln überbacken

3.8 370 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
5 Portionen

Składniki

  • Hartkäse (z. B. Emmentaler), in Stücken
    200 g
  • Semmelbrösel
    50 g
  • frische Petersilie Blättchen abgezupft (ca. 20-30 g)
    1 Bund
  • Geselchtes in Stücken (3 cm)
    400 g
  • Wasser
    1500 g
  • Salz
    3 - 3 ½ TL
  • Karotten
    80 g
  • Lauch
    120 g
  • Nudeln (siehe Tipp)
    200 g
  • Butterschmalz
    1 - 2 TL
    1 - 2 TL Rapsöl
  • Sauerrahm
    500 g
  • Eier
    4
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ¾ - 1 TL
  • Muskat, gemahlen
    ¼ TL
  • Butter
    1 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 687 kcal / 2878 kJ
Białko 43 g
Tłuszcz 39 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 22 g
Sód 1510 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...