Budapester Wurstsalat

Budapester Wurstsalat

4.2 308 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • roter Paprika in Stücken
    150 g
  • Essiggurkerl
    50 g
  • Mayonnaise
    100 g
  • Naturjoghurt
    100 g
  • Tomatenmark
    30 g
  • Essig
    20 g
  • Paprikapulver, edelsüß
    1 TL
  • Paprikapulver, rosenscharf
    1 TL
  • Wurst (z.B. selbst gemachte Geflügelwurst)
    250 g
    250 g Extrawurst
  • Salz zum Abschmecken
  • Pfeffer, frisch gemahlen zum Abschmecken
  • Schnittlauch, frisch in Röllchen
    ¼ Bund

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 455 kcal / 1903 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Sód 1061 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...