![Budapester Wurstsalat Budapester Wurstsalat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8d83e4c2-807e-41ed-b597-dcd76c06430f/Derivates/8515c388-d00f-418d-8df4-fadd2a769c88.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 150 g roter Paprika, in Stücken
- 50 g Essiggurkerl
- 100 g Mayonnaise
- 100 g Naturjoghurt
- 30 g Tomatenmark
- 20 g Essig
- 1 TL Paprikapulver, edelsüß
- 1 TL Paprikapulver, rosenscharf
-
250
g Wurst (z.B. selbst gemachte Geflügelwurst)
lub 250 g Extrawurst - Salz zum Abschmecken
- Pfeffer, frisch gemahlen zum Abschmecken
- ¼ Bund Schnittlauch, frisch, in Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1903 kJ / 455 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1061 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdäpfelgulasch
1 Std. 10 Min
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1 Std. 10 Min
G’selchtes mit Sauerkraut und Semmelknödeln
1 Std.
Erdäpfelsalat
1 Std.
Cremige Schinkennudeln überbacken
1 Std.
Schweinslungenbraten in Pfeffer-Rahm-Sauce mit Speckfisolen
50 Min
Schweinsbraten mit Semmelknödeln und warmen Krautsalat
3klst
Kräutertopfen
15min
Eiaufstrich mit Topfen
10 min
Reisfleisch
2h 20 min
Nudelsalat mit Joghurtdressing
45min
Schnittlauchsauce
10 min