Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 garlic cloves
- 25 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 3 fresh red chillies, deseeded
- 100 g malt vinegar
- 50 g grapeseed oil
- 20 g black mustard seeds
- 1 tsp ground turmeric
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp chilli powder
- 720 g passata
- 10 g fine sea salt
- 100 g brown sugar
- 1 lime, finely grated zest only
- Wartości odżywcze
- na 1000 g
- Kalorie
- 5675.6 kJ / 1356.5 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 201.1 g
- Tłuszcz
- 60.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 22.7 g
- Sód
- 4211 mg
Alternatywne przepisy
Tomato and Chilli Jam
1h 15 min
Brinjal (eggplant pickle)
1h 30min
Roasted Parsnip and Chestnut Pâté
2h 45 min
Fennel and Caraway Rye Crackers with Houmous
1h 30min
Plum sauce
55 min
Roasted Pumpkin Soup with Orange
45 min
Sriracha Sauce
72h 20 min
Asian master stock
1h 45min
Tahini and Beetroot Dip
1h 15 min
Brinjal Pickle (Aubergine Pickle)
30 min
Chilli and apple jelly
4h 15 min
Beetroot ketchup
1h 15 min