
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 1 orange peel only
- 50 g white sugar
- 120 g unsalted butter chilled and cut into pieces
- 240 g plain flour plus extra to dust
- 1 egg
Topping
- 125 g white sugar
- 250 g unsalted butter softened and cut into pieces
- 1 - 2 drops natural vanilla extract
- 250 g plain flour
Assembly and baking
- 250 g fruit mince (see Tips)
- icing sugar to dust
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 233.6 kcal / 977.3 kJ
- Białko
- 3 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Węglowodany
- 45.3 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Sód
- 7 mg