Urządzenia i Akcesoria
Viennese whirl mince pies
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
24 pieces
Składniki
Pastry
-
orange peel only1
-
white sugar50 g
-
unsalted butter chilled and cut into pieces120 g
-
plain flour plus extra to dust240 g
-
egg1
Topping
-
white sugar125 g
-
unsalted butter softened and cut into pieces250 g
-
natural vanilla extract1 - 2 drops
-
plain flour250 g
Assembly and baking
-
fruit mince (see Tips)250 g
-
icing sugar to dust
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
7 mg
Białko
3 g
Kalorie
977.3 kJ /
233.6 kcal
Tłuszcz
13.3 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
8.1 g
Węglowodany
45.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Christmas mince pies
1 godz. 40 min
Sweet shortcrust pastry
1 godz. 50 min
Shortcrust pastry
5 min
Christmas Cake
517 godz. 45 min
Rich Shortcrust Pastry
25 min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 godz.
Classic christmas fruit mince
1 godz. 10 min
Angela's Sticky Tea Bread
1 godz. 30 min
Mincemeat
15 min
Mince Pies
1 godz. 10 min
Mincemeat Crumble Cake
1 godz. 15 min
Raspberry and Apple Crumble
1 godz. 5 min