Viennese whirl mince pies

Viennese whirl mince pies

4.8 31 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
24 pieces

Składniki

Pastry
  • orange peel only
    1
  • white sugar
    50 g
  • unsalted butter chilled and cut into pieces
    120 g
  • plain flour plus extra to dust
    240 g
  • egg
    1
Topping
  • white sugar
    125 g
  • unsalted butter softened and cut into pieces
    250 g
  • natural vanilla extract
    1 - 2 drops
  • plain flour
    250 g
Assembly and baking
  • fruit mince (see Tips)
    250 g
  • icing sugar to dust

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 233.6 kcal / 977.3 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 13.3 g
Węglowodany 45.3 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 8.1 g
Sód 7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...