Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 1 orange, peel only
- 50 g white sugar
- 120 g unsalted butter, chilled and cut into pieces
- 240 g plain flour, plus extra to dust
- 1 egg
Topping
- 125 g white sugar
- 250 g unsalted butter, softened and cut into pieces
- 1 - 2 drops natural vanilla extract
- 250 g plain flour
Assembly and baking
- 250 g fruit mince (see Tips)
- icing sugar, to dust
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 977.3 kJ / 233.6 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 45.3 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 7 mg
Alternatywne przepisy
Raspberry and Apple Crumble
1 Std. 5 Min
Sticky toffee puddings
1 godz.
Spiced fruit loaf
2 Std. 30 Min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25h
Stilton and Walnut Biscuits with Roasted Garlic Jam
4 Std.
Mincemeat Crumble Cake
1h 15 min
Mini fruit cakes
25h 40 min
Lemon, Lime and Ginger Tart
6h 20 min
Christmas mince pies
1 Std. 40 Min
Classic christmas fruit mince
1 Std. 10 Min
Christmas Pudding
14h 30min
Mincemeat
15 min