Pizzette faccina (senza glutine)

Pizzette faccina (senza glutine)

4.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
10 pezzi

Składniki

Impasto
  • 650 g di acqua
  • 1 cucchiaino di zucchero
  • 40 g di lievito di birra fresco sbriciolato
  • 1 cucchiaino di sale
  • 80 g di olio di semi di girasole
  • 700 g di farina senza glutine (vedere consigli) + q.b.
  • 1 cucchiaino di succo di limone
Terminare la preparazione
  • 300 g di salsa di pomodoro
  • 3 cucchiai di mais dolce in scatola
  • ½ peperone rosso a striscioline
  • 100 g di mozzarella a dadini
  • 20 fette di zucchina a rondelle
  • 5 - 6 g di olive nere denocciolate a rondelle
  • 10 fette carota pelata e a rondelle

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 0.3 mg
Białko 11.2 g
Kalorie 1486.1 kJ / 355.2 kcal
Tłuszcz 13.1 g
Błonnik 8.6 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 54.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...