Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di burro
- 220 g di fecola di patate + q.b.
- 180 g di zucchero
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
- 3 uova (da 60 g circa)
- 220 g di amido di mais (maizena)
- 70 g di olio di semi di arachidi
- 200 g di succo di arancia
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 895 kJ / 214 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta al limone
55 Min
Torta arance rosse e miele
1h 30min
Nuvola all'arancia
1h 5min
Crostata al limone
1 Std. 15 Min
Torta soffice al cocco
45 min
Torta di mele
1h
Plumcake al limone
1h 5min
Torta fior d'arancia
50 min
Torta di carote
1 Std. 10 Min
Torta tutta mele
50 min
Torta di limone e mandorle
1h 20min
Torta di mele e nocciole
1h