Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla al cioccolato
- 10 g di burro morbido a pezzi
- 250 g di farina
- 25 g di cacao amaro in polvere
- 80 g di zucchero
- 130 g di burro morbido a pezzi .
- 1 uovo
- ¼ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Crema al limone
- 100 g di zucchero
- 15 g di scorza di limone, preferibilmente biologico (circa 1 limone)
- 20 g di burro
- 2 uova
- 90 g di succo di limone (circa 2 limoni grandi)
Decorare
- 40 g di limoncello
- 50 g di zucchero
- 3 cucchiai di acqua
- 2 limoni, preferibilmente biologici, lavati, asciugati e a fette
- 8 foglie di menta fresca, lavate e asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1273 kJ / 304 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 40.8 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di limone e mandorle
1 Std. 20 Min
Crostata con crema di ricotta e pere caramellate
45min
Crostata di mele
1 Std. 5 Min
Zuppa inglese al forno
3h 25min
Tortine al cioccolato
1 Std. 25 Min
Torta Bimby® al caffè e nocciole
1 Std.
Torta Donizetti
1 Std.
Fantasia di nocciole
1h 35 min
Ciambella al limone
2h
Torta degli auguri
1h 35 min
Crostata classica alla frutta mista
1 Std. 20 Min
Torta al limone
55 Min