Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla al cioccolato
- 10 g di burro morbido a pezzi
- 250 g di farina
- 25 g di cacao amaro in polvere
- 80 g di zucchero
- 130 g di burro morbido a pezzi .
- 1 uovo
- ¼ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Crema al limone
- 100 g di zucchero
- 15 g di scorza di limone, preferibilmente biologico (circa 1 limone)
- 20 g di burro
- 2 uova
- 90 g di succo di limone (circa 2 limoni grandi)
Decorare
- 40 g di limoncello
- 50 g di zucchero
- 3 cucchiai di acqua
- 2 limoni, preferibilmente biologici, lavati, asciugati e a fette
- 8 foglie di menta fresca, lavate e asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1273 kJ / 304 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 40.8 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta al limone
55min
Crostatine al melograno
50 Min
Crostata di frutta al San Marzano
1 Std.
Profiteroles al limone
1h 45min
Pasta di mandorle
Brak ocen
Torta all'arancia e crema tropicale
2 Std. 35 Min
Charlotte di cioccolato e vaniglia
11 godz. 20 min
Crostata Arlecchino
1 Std.
Zuccotto
7 Std. 10 Min
Torta al cioccolato con profiteroles
21 Std.
Crema al limone
10 Std. 20 Min
Torta soffice al profumo di arance
55min