Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 fogli di gelatina (6 g cadauno)
- 390 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Mousse al cioccolato fondente
- 100 g di cioccolato fondente a pezzi
- 80 g di latte intero
Mousse al cioccolato bianco
- 100 g di cioccolato bianco a pezzi
- 60 g di latte intero
Mousse al cioccolato al latte
- 100 g di cioccolato al latte a pezzi
- 60 g di latte intero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1276 kJ / 305 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 17.4 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Mousse al cioccolato
3 Std. 30 Min
Delizia al cioccolato
40 分钟
Mousse cioccolato bianco e lamponi
30 分钟
Semifreddo al cioccolato/caffé
6 Std. 25 Min
Salame di cioccolato
3u. 10min
Tartufini al cioccolato piccanti (alla maniera de Chocolat)
55 分钟
Mug cake al cioccolato bianco
20min
Cake pops natalizie
4 Std.
Cremoso ai tre cioccolati su sabbia al cacao
5h
Mousse ai due cioccolati
15min
Tartufi al cioccolato
2h 45 min
Tortine paradiso
1h