Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 1 uovo
- 100 g di zucchero
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 150 g di margarina
- 5 g di sale
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Confettura di amarene
- 800 g di amarene, lavate e denocciolate (1000 g peso lordo)
- 70 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 400 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1259 kJ / 301 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 46.2 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta cioccolato, caramello e noci
1 Std. 40 Min
Confettura di ciliegie
1 Std. 30 Min
Torta tutta mele
50min
Crostata di pere al cioccolato
1h 20min
Torta rustica ai frutti rossi (per 2 persone)
1 Std. 10 Min
Torta mimosa gelato
3h 30min
Focaccia tirolese
3h 30min
Confettura di albicocche alla cannella
45 Min
Ravioli di ricotta e asparagi con riccioli di tuorlo (senza glutine)
2 Std.
Crostata ai frutti di bosco
2 Std. 30 Min
Crostata di marmellata o confettura
1 Std. 10 Min
Torta di mele e nocciole
1h