![Cake weekend épicé à l'orange Cake weekend épicé à l'orange](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FB233FF3-96A5-4E0E-9C0F-7420E8ED0DC3/Derivates/44E73F22-2670-4BD7-8ECF-D6B50CFE10A0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de beurre, et un peu pour le moule
- 220 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 1 orange non traitée
- 280 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 1 pincée de sel
- 120 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 20 g de rhum
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 2 c. à café de quatre-épices
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1730 kJ / 408 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 57.1 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Couronne à la pomme et au citron
50 Min
Cake aux pommes
1 Std.
Gâteau aux fruits
55 Min
Cake à la noix de coco
55 Min
Cake orange-pavot
1 Std. 15 Min
Gâteau à l'orange
1 Std.
Cake mi-figue mi-raisin
55 Min
Cake aux poires très épicé
1 Std. 10 Min
Gâteau pomme-raisin
1 Std. 15 Min
Cake au citron vert
1 Std.
Gâteau tout citron
55 Min
Cake citron vert, gingembre et cerise
1 Std. 10 Min