Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g cebola
- 1 dente de alho
- 5 ramos de salsinha fresca, apenas as folhas
- 50 g azeite
- 30 g vinagre de vinho branco
- 2 ½ c. chá de sal marinho
- ½ pimenta dedo-de-moça, cortada ao meio e sem as sementes
- 10 talos de cebolinhas, picadas
- 1000 g água
- 750 g batata bolinha com casca
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 681 kJ / 163 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 72 mg
Alternatywne przepisy
Polenta cremosa ao molho de funghi
35min
Mousse de maracujá
30min
Escondidinho de carne seca
1u. 55min
Cuscuz à paulista
1h 25min
Creme de milho verde
25min
Polenta
40min
Tutu à mineira
35min
Pastel de carne
3hod. 15min
Quibebe
35min
Sorvete de flocos
4h 25min
Molho vinagrete
15min
Pasta de cebola e alho
15min