Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 500 g white balsamic vinegar
- 50 g dry sherry
- 80 g raw sugar
- 2 dried bay leaves
- 8 whole white peppercorns (see Tips)
- 6 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into quarters
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 3249.5 kJ / 773.7 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 158.4 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 13.8 g
- Sód
- 130.4 mg
Alternatywne przepisy
Parsnip and bean mash
25min
Panforte ice cream bombe
48 Std. 25 Min
Cucumber soup
25min
Beetroot salad
10 min
Chicken with creamy vegetable sauce
35min
Peaches in white wine syrup
4 Std.
Porcini pepperleaf paté (Andrew Fielke)
2 godz. 50 min
Chicken liver pâté
2 Std. 20 Min
Chopped vegetable salad
10 min
Pistachio cheesecakes with mango
2h 30 min
Chicken velouté meal
40 min
Lemon or lime butter
15min