Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 45 g sea salt
- 1 ½ tsp ground black pepper
- 200 g vegetable peelings and trimmings, cut into pieces (3 cm)
- 1 onion, unpeeled, cut into halves
- 1 bunch mixed fresh herbs of choice; stalks, roots and leaves (see Tips)
- 2 garlic cloves
- 2 tsp wakame flakes
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1074.3 kJ / 256.8 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 53.3 g
- Tłuszcz
- 2.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 16.9 g
- Sód
- 17579.3 mg
Alternatywne przepisy
Festive lobster pâté
4 Std. 45 Min
Fajita seasoning
5 Min
Mint béarnaise
25 Min
Sous-vide fish with lemon and herbs
1h 15min
Cheese and jalapeño savoury hot cross buns
2h 10min
Apple cider dressing
5 Min
Hazelnut caramel bonbons (TM6)
2h 30min
Apple pie and almond cream (Ray Capaldi)
1h 30min
Rye sourdough starter powder
24h 10 min
Chocolate and strawberry domes
51h
Mini Basque cheesecakes (Dani Valent)
2u. 25min
Souffle pancakes with berries
40min