Squid in squid ink sauce (calamares en su tinta)

Squid in squid ink sauce (calamares en su tinta)

4.5 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 portions

Składniki

  • onions cut in quarters
    350 g
  • garlic cloves
    2
  • extra virgin olive oil
    50 g
  • canned crushed tomatoes
    100 g
  • raw squid rings
    1000 g
  • squid ink (approx. 12 g), dissolved in a little water
    3 portions
  • brandy
    200 g
    200 g white wine
  • water (opcjonalnie)
    50 g
  • salt
    1 tsp
  • ground pepper
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 234 kcal / 973 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...