Urządzenia i Akcesoria
Squid in squid ink sauce (calamares en su tinta)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 portions
Składniki
-
onions cut in quarters350 g
-
garlic cloves2
-
extra virgin olive oil50 g
-
canned crushed tomatoes100 g
-
raw squid rings1000 g
-
squid ink (approx. 12 g), dissolved in a little water3 portions
-
200 g white winebrandy200 g
-
water (opcjonalnie)50 g
-
salt1 tsp
-
ground pepper1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
24 g
Kalorie
973 kJ /
234 kcal
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Flavours of Spain
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Curry chicken
1 Std.
Hot and sour soup
20 Min
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
30 Min
Kacang Botol Goreng Bercili (Stir Fried Four Angled Bean With Chilli)
15 Min
Pulut Panggang (Grilled Rice Packets)
1 Std. 20 Min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 Min
Curry Chicken
1 Std.
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1 Std. 25 Min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 Min
Jawa Mee with Cuttlefish Sambal
3 Std. 30 Min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30 Min
Curry Fish
35 Min