
Urządzenia i Akcesoria
Squid in squid ink sauce (calamares en su tinta)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 portions
Składniki
-
onions cut in quarters350 g
-
garlic cloves2
-
extra virgin olive oil50 g
-
canned crushed tomatoes100 g
-
raw squid rings1000 g
-
squid ink (approx. 12 g), dissolved in a little water3 portions
-
brandy200 g
-
water (opcjonalnie)50 g
-
salt1 tsp
-
ground pepper1 pinch
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
234 kcal /
973 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Flavours of Spain
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy