Wersje kompatybilne
Squid in squid ink sauce (calamares en su tinta)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g onions, cut in quarters
- 2 garlic cloves
- 50 g extra virgin olive oil
- 100 g canned crushed tomatoes
- 1000 g raw squid rings
- 3 portions squid ink (approx. 12 g), dissolved in a little water
-
200
g brandy
lub 200 g white wine - 50 g water (opcjonalnie)
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 973 kJ / 234 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Daging Paprik (Stir Fried Beef)
35min
Golden Sand Prawns (Salted Egg Prawns)
30min
Ginger Garlic Steamed Whole Fish
30min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 Std. 25 Min
Curry Fish
35min
Tom Yum Goong
30min
Curry chicken
1 Std.
Thai Steamed Fish With Lime
30min
Sambal Petai Prawns
20 Min
Ayam Madu Berempah (Honey Spiced Chicken)
30min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 Min