Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roux de leche
- 125 g de leche
- 25 g de harina de fuerza
Masa principal
- 170 g de leche fría
- 15 g de levadura prensada fresca
- 425 g de harina de fuerza
- 40 g de mantequilla en trozos (y algo más para engrasar)
- 70 g de azúcar
- ½ cucharadita de sal (3 g)
- 1 yema de huevo
- 1 cucharadita de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 855 kJ / 204 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 33.5 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 109.8 mg
Alternatywne przepisy
Panecillos tiernos para desayuno
2h 20min
Medias noches al vapor
2h
Pan greñado art
3h 30min
Pan picnic de tres sabores
1h 30min
Bollitos para la cena
1h 40min
Trenza de leche
2h 30min
El brioche de Paco Torreblanca
9h
Panecillos de aceite
1h 25min
Bollos de espelta malteados con semillas de amapola y sésamo
14h 30min
Medias noches
1 Std. 20 Min
Mini baguettes rústicas
16h 30min
Pan de molde
3h