![Panecillos de leche Panecillos de leche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/07fe492c-4244-4bff-aff1-6dfedd6591c7/Derivates/f8146e52-0e1b-4fa0-8d8e-5196410a9e75.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roux de leche
- 125 g de leche
- 25 g de harina de fuerza
Masa principal
- 170 g de leche fría
- 15 g de levadura prensada fresca
- 425 g de harina de fuerza
- 40 g de mantequilla en trozos (y algo más para engrasar)
- 70 g de azúcar
- ½ cucharadita de sal (3 g)
- 1 yema de huevo
- 1 cucharadita de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 855 kJ / 204 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 33.5 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 109.8 mg
Alternatywne przepisy
Panecillos rellenos de verduras y queso
3h 55min
Baguettes parisiennes
15 godz. 30 min
Muffins ingleses rellenos de crema
1 Std. 20 Min
Pan corsario doble
Ninguna valoración
Pan Venecia
17 godz. 10 min
Pan de molde
3h
Palitos de beicon y cebolla crujiente
1 Std. 20 Min
Pan de centeno y manteca
16 Std.
Rosquillas glaseadas
1 Std.
Medias noches
1 Std. 20 Min
Pan greñado art
3h 30 min
Berlinesas rellenas de crema
4h 20min