Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de azúcar
- 330 g de leche
- 5 g de levadura de panadería deshidratada (1 sobre)
- 80 g de mantequilla en trozos (a temperatura ambiente)
- 650 g de harina de fuerza
- 1 huevo
- 1 pellizco de sal
- 1 yema de huevo
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1167 kJ / 279 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 43.6 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 215.7 mg
Alternatywne przepisy
Pan de agua
3h
Bollitos para la cena
1h 40min
Pan de calabacín y zanahoria con pipas
1 godz. 45 min
Pan blanco
3h 10min
Corona de brioche con chocolate
4h 45min
Masa de pan básica
1h
Pan de caja
2h 15min
Trenza de leche
2h 30min
Pan al vapor
2h 25min
Pan de molde con frutas deshidratadas
2h 30min
Medias noches
1 godz. 20 min
Espuma de fresas
5min