Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucharadita de aceite para engrasar
- 210 g de agua fría
-
1
cucharadita de sirope de cebada malteada
lub 1 cucharadita de miel - 10 g de levadura prensada fresca
- 400 g de harina de fuerza
- 1 ½ cucharaditas de sal (7-9 g)
- 100 g de mantequilla en trozos
- 100 g de agua
- 1 cucharadita de bicarbonato
- semillas de sésamo para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1610 kJ / 384 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 48.2 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Pan greñado art
3h 30 min
Fougasse con masa madre
14 godz. 30 min
Chapata con masa madre
17 Std.
Hogaza de centeno con masa madre en banneton
16 godz. 45 min
Baguettes parisiennes
15h 30min
Pan Venecia
17 godz. 10 min
Pan relleno de pollo al curry nyonya
2h 15 min
Tortitas japonesas
30 min
Masa madre de centeno
96 Std. 20 Min
Pan de trigo con masa madre
15h
Pan gallego con masa madre
15h 30min
Masa madre de manzana y trigo
48 godz. 20 min