Pan integral de centeno y espelta con masa madre

Pan integral de centeno y espelta con masa madre

5.0 4 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 23 godz. 30 min
1 unidad

Składniki

Soaker
  • 3 - 4 cucharaditas de psyllium (5 g)
  • 25 g de pan rallado
  • 40 g de pipas de girasol
  • 40 g de pipas de calabaza
  • 200 g de agua
Masa madre de centeno
  • 280 g de agua
  • 10 g de pie de masa de centeno
  • 220 g de harina integral de centeno
Masa principal
  • 1 cucharadita de aceite para engrasar
  • 210 g de harina integral de centeno
  • 150 g de harina de espelta
  • 100 g de agua
  • 2 cucharaditas de sal (10-12 g)
  • 2 cucharaditas de semillas de hinojo (opcjonalnie)
  • 15 g miel
  • 1 cucharada aceite de girasol

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 unidad

Sód 4937.8 mg
Białko 93.2 g
Kalorie 11965 kJ / 2859 kcal
Tłuszcz 70 g
Błonnik 88.1 g
Tłuszcz nasycony 9.1 g
Węglowodany 494.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...