Bollos con salsa de ciruela

Bollos con salsa de ciruela

4.5 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
12 unidades

Składniki

  • 350 g de ciruelas frescas sin hueso, en trozos (aprox. 2 cm)
  • 100 g de azúcar
  • 2 cucharaditas de canela molida (opcjonalnie)
  • 250 g de leche
  • 80 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
  • 1 cucharada de azúcar vainillado
  • 20 g de levadura prensada fresca
  • 500 g de harina de trigo
  • 1 huevo
  • 1 pellizco de sal
  • 2 cucharadas de azúcar perla
  • 80 g pasta de almendras en trozos (aprox. 1cm)
  • 10 g de mantequilla fundida
  • 50 g de agua
  • 2 cucharaditas de maicena
  • 1 cucharada de azúcar glas

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 unidad

Sód 32 mg
Białko 7.1 g
Kalorie 1328 kJ / 317 kcal
Tłuszcz 9.7 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Węglowodany 51.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...