Tarta macaron

Tarta macaron

3.6 9 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 5 godz.
10 raciones

Składniki

Almendra y azúcar glas
  • de almendra molida (no casera)
    150 g
  • de azúcar glas (p. ej. Hacendado® o Azucarera®)
    150 g
Para desengrasar el vaso
  • de agua
    300 g
  • de vinagre
    50 g
Merengue italiano
  • de azúcar
    120 g
  • de agua
    35 g
  • de clara de huevo a temperatura ambiente
    105 g
  • de colorante rojo (en pasta o gel u otro color a su elección)
    1 punta de cuchillo
Relleno y decoración
  • de chocolate blanco para postres en trozos
    40 g
  • de mantequilla a temperatura ambiente
    35 g
  • de queso cremoso
    200 g
  • de zumo de naranja
    15 g
  • de azúcar glas
    25 g
  • flores comestibles
  • frutos rojos frescos variados
  • pistacho sin piel y sin sal picados
  • frambuesa liofilizada troceada

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 334 kcal / 1399 kJ
Białko 5.7 g
Tłuszcz 19.2 g
Węglowodany 34.3 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Sód 42 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...