Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almendra y azúcar glas
- 150 g de almendra molida (no casera)
- 150 g de azúcar glas (p. ej. Hacendado® o Azucarera®)
Para desengrasar el vaso
- 300 g de agua
- 50 g de vinagre
Merengue italiano
- 120 g de azúcar
- 35 g de agua
- 105 g de clara de huevo a temperatura ambiente
- 1 punta de cuchillo de colorante rojo (en pasta o gel u otro color a su elección)
Relleno y decoración
- 40 g de chocolate blanco para postres en trozos
- 35 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 200 g de queso cremoso
- 15 g de zumo de naranja
- 25 g de azúcar glas
- flores comestibles
- frutos rojos frescos variados
- pistacho sin piel y sin sal picados
- frambuesa liofilizada troceada
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1399 kJ / 334 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 34.3 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 42 mg
Alternatywne przepisy
Milhojas con crema de vainilla
5h
Roscón Red velvet
4h
Tarta fondant
5h 30 min
Chiffon de chocolate y buttercream
2h 30 min
Tarta de cookies y mantequilla de cacahuete
2h
Cake pops monstruo de las galletas
3 Std.
Cactus cupcakes
1h 30min
Party-pops cake
3 Std. 15 Min
Frosting de mascarpone y cacao
10min
Cake pops
2h
Chocolate dripping cake (Tarta de goteo)
5h
Ganache de chocolate blanco
1h 5 min