![Tarta macaron Tarta macaron](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0dff602f-e824-40c3-8a36-7d204f428679/Derivates/946c51d6-713a-46f8-8e83-d3df689f10b5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almendra y azúcar glas
- 150 g de almendra molida (no casera)
- 150 g de azúcar glas (p. ej. Hacendado® o Azucarera®)
Para desengrasar el vaso
- 300 g de agua
- 50 g de vinagre
Merengue italiano
- 120 g de azúcar
- 35 g de agua
- 105 g de clara de huevo a temperatura ambiente
- 1 punta de cuchillo de colorante rojo (en pasta o gel u otro color a su elección)
Relleno y decoración
- 40 g de chocolate blanco para postres en trozos
- 35 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 200 g de queso cremoso
- 15 g de zumo de naranja
- 25 g de azúcar glas
- flores comestibles
- frutos rojos frescos variados
- pistacho sin piel y sin sal picados
- frambuesa liofilizada troceada
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1399 kJ / 334 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 34.3 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 42 mg
Alternatywne przepisy
Galletas emoticono feliz
1h 40 min
Cupcakes tela de araña
2h 10 min
Cake pops de chocolate
2h 30min
Cake pops
2h
Tartaletas de uvas
13 Std.
Tarta cerebro
1h 40 min
Macarons de chocolate con foie
3j
Red velvet cupcakes
1h
Frosting de chocolate y queso cremoso
10 min
Red velvet cake
5 Std.
Pastel de Halloween Jack Skellington
4 Std. 15 Min
Macarons
2h 30min