Wersje kompatybilne
Crostatine di farro con crema di yogurt e composta di ciliegie
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 limoni, preferibilmente biologici
Pasta frolla
- 110 g di zucchero di canna
- 130 g di burro freddo, a tocchetti
- 300 g di farina di farro
- 1 uovo
Composta di ciliegie
- 50 g di zucchero di canna
- 300 g di ciliegie snocciolate
Crema di yogurt
- 50 g di zucchero di canna
- 400 g di yogurt greco bianco
- 1 uovo
Terminare la preparazione
- foglioline di menta fresca, per guarnire
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1160.2 kJ / 277.3 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 39.9 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 51.8 mg
Alternatywne przepisy
Crostata di grano saraceno e pesche (senza glutine)
1 Std. 50 Min
Crostata di carote e arance
1 Std. 25 Min
Gallette alle pesche
1 Std. 30 Min
Muffin cocco e arancia (senza glutine)
50min
Pane dolce alla frutta
2h 55min
Crostata ai frutti di bosco
2 Std. 30 Min
Torta di grano saraceno, mandorle e mirtilli
1 Std. 30 Min
Torta di carote e nocciole alla farina di farro
1小时
Cookies morbidi carote e arancia
50min
Sbriciolata di farro e nocciole ai frutti di bosco
45 Min
Plumcake integrale noci e cocco
55min
Dolce di carote e mandorle
1小时