川味笋子牛肉
TM6 TM5

川味笋子牛肉

3.6 (7 ocen)

Składniki

  • 100 克 笋干
  • 800 克 水
  • 30 克 油
  • 500 克 牛肉 ,切2厘米块
  • 30 克 辣豆瓣酱 ,选郫县豆瓣酱
  • 5 克 花椒
  • 1 颗 八角
  • 2 片 香叶
  • 5 克 茴香籽
  • 1 颗 草果
  • 5 克 丁香
  • 5 克 桂皮 ,掰碎
  • 350 克 啤酒
  • 20 克 生抽
  • 10 克 老抽
  • ½ 茶匙 白胡椒粉

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
939.5 kJ / 225.2 kcal
Białko
23.3 g
Węglowodany
13.8 g
Tłuszcz
8.3 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Błonnik
8 g
Sód
506.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy