Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 克 油
- 2 根 葱 ,切段
- 2 片 姜
- 450 克 鸭 ,切块,焯水洗净备用
- 15 克 料酒
- 1000 克 水
- 100 克 扁尖 ,泡水4-5小时后沥干水分
- 130 克 笋干 ,切块,泡水一夜后沥干水分
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1929 kJ / 461 kcal
- Białko
- 30.4 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 34.6 g
- Błonnik
- 0.1 g