Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 克 猪肉肉糜
- ½ 茶匙 盐
- 20 克 老抽
- 25 克 生抽
- 10 克 蚝油
- ½ 茶匙 五香粉
- ½ 茶匙 白胡椒粉
- 1 茶匙 麻油
- 1 颗 鸡蛋(约53-63克)
- 10 克 姜 ,切末
- 10 克 葱 ,切末
- 10 个 油面筋
- 10 张 百叶 (10×10厘米)
- 20 克 油
- 20 克 姜 ,切片
- 20 克 葱 ,切段
- 1 个 八角
- 600 克 水
- 20 克 糖
- 300 克 高汤
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1652.5 kJ / 395.3 kcal
- Białko
- 15.9 g
- Węglowodany
- 10.9 g
- Tłuszcz
- 32.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 859.5 mg