Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 克 金针菇 ,切去根部,洗净沥干
- 100 克 新鲜黑木耳
- 2 汤匙 剁椒 ,红色的
- 500 克 水
- 1 汤匙 素蚝油
- 1 汤匙 酱油
- 1 茶匙 麻油
- ½ 茶匙 花椒油
- 1 茶匙 冰糖粉
- 1 茶匙 醋
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 428.3 kJ / 102.3 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Błonnik
- 3.5 g