Jam and coconut tarts
TM6 TM5 TM31

Jam and coconut tarts

4.4 (9 ocen)

Składniki

Pastry

  • 125 g unsalted butter, softened and cut into pieces, plus extra to grease
  • 250 g plain flour, plus extra to dust
  • 25 g white sugar
  • 2 tsp baking powder
  • 1 pinch sea salt
  • 3 eggs, separated
  • 20 g water
  • 250 g smooth apricot jam

Topping

  • 1 pinch cream of tartar
  • 200 g caster sugar
  • 150 g desiccated coconut

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
822.1 kJ / 195.7 kcal
Białko
2.5 g
Węglowodany
24.6 g
Tłuszcz
9.9 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Błonnik
1.3 g
Sód
46.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy