Kids Veggie Empanadas

Kids Veggie Empanadas

4.7 13 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 piece

Składniki

Empanada Filling
  • extra virgin olive oil
    1 oz
  • yellow onions halved
    8 oz
  • garlic clove
    1
  • salt to taste
    ½ tsp
  • cherry tomatoes halved
    3 ½ oz
  • red bell pepper in pieces
    3 ½ oz
  • pitted green olives halved
    2 oz
    2 oz pitted black olives, halved
  • carrots in pieces (1 in.)
    3 ½ oz
  • ground black pepper
    1 - 2 pinches
Empanada Dough
  • all-purpose flour plus extra to dust
    14 oz
  • salt
    1 tsp
  • unsalted butter chilled, in pieces
    4 oz
  • large egg
    1
  • cold water plus extra to seal edges
    4 oz
  • vinegar (opcjonalnie)
    1 tsp
  • egg yolk whisked, to brush

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 164 mg
Białko 3 g
Kalorie 689 kJ / 165 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...