Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pie Crust
- 12 oz all-purpose flour, plus extra to dust
- ½ oz sugar
- ½ tsp salt
- 12 oz unsalted butter, cold, cubed, plus extra to grease
- 4 oz ice cold water
Pumpkin Filling
- 1 ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground nutmeg
- 2 in. fresh ginger, peeled, cut into pieces
- 1 tsp salt
- 10 oz butternut squash, fresh or frozen, cubed
- 10 oz kabocha squash, fresh or frozen, cubed
- 8 oz coconut milk, full fat
- 6 oz maple syrup
- 4 large eggs, divided
- 1 tsp water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2720 kJ / 650 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Tłuszcz nasycony
- 28 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 485 mg
Alternatywne przepisy
Sourdough Starter Discard Waffles
25 Min
Pecan Pie Tarts
2h 25min
Hummus with Brussels Sprouts and Crunchy Topping (Bill Yosses)
2óra 15p
Carrot Cake with Cream Cheese Frosting
2h
Antonio Bachour: Red Velvet Raspberry Trifle
2 godz. 55 min
Pumpkin Pie
5 Std. 50 Min
Pumpkin Spice Chai
15min
Two Crust Pie Pastry
13h 50min
Pumpkin Pie
5h
Pumpkin Chai Latte
20 Min
Apricot and Caramel Carrot Cake
3 godz. 10 min
New York Cheesecake
9 godz. 30 min