
Wersje kompatybilne
Baby-friendly Quinoa-coated Chicken Goujons with Homemade Tomato Ketchup
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tomato Ketchup
- 1000 g plum tomatoes washed, quartered
- 180 g red peppers washed, cut in pieces
- 130 g red onions quartered
- 2 garlic cloves
- 100 g red wine vinegar
- 1 dried bay leaf
- 1 pinch ground nutmeg
- ¼ tsp cayenne pepper
- 1 tsp smoked paprika
- 100 g date syrup
Chicken Goujons
- 80 g quinoa cooked, cooled
- 30 g ground almonds
- 10 g sesame seeds
- ½ tsp onion powder
- ½ tsp garlic granules
- 1 medium egg beaten
- 340 g chicken breast fillets cut in strips (4 cm x 1 cm)
- 1 Tbsp vegetable oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 364 kcal / 1526 kJ
- Białko
- 36 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Węglowodany
- 17 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Sód
- 119.5 mg