Wersje kompatybilne
Antonio Bachour: Chocolate Caramel Pudding Tarts (Metric)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate Pastry Dough
- 340 g all purpose white flour, plus extra to dust
- 140 g icing sugar
- 60 g almond flour
- 30 g cocoa powder, unsweetened, Dutch-processed
- ⅛ tsp salt
- 170 g butter, unsalted, diced, chilled
- 2 eggs, large
Chocolate Pudding Filling
-
155
g Valrhona chocolate, dark chocolate 70% (see Tip)
lub 155 g dark chocolate 70%, high quality chips or chunks - 200 g whole milk
- 45 g sugar
- 2 tbsp cornstarch
- 2 egg yolks, from large eggs
- 60 g butter, unsalted, in pieces
Caramel Filling
- 155 g sugar
- 130 g butter, unsalted, cold in 1 cube
- 1030 g water, divided
- 1 tsp lemon juice
- 1 pinch salt
- 150 g whipping cream
Rolling and Assembly
- mango, ripe, thinly sliced, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2536 kJ / 606 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 68 mg
Alternatywne przepisy
Double Vanilla Ice Cream
12h
Classic Zabaglione
15 min
Cultured Butter
12 godz. 15 min
Mini banoffee bombe Alaskas
24 Std. 30 Min
Sparkling Pimm's® strawberry granita
24 Std. 20 Min
Taiwanese Traditional Meat Floss
1h 40min
Pina Colada Dessert (Pineapple Cheesecake Parfaits)
3h 35min
Saskatoon Berry Jam
35 min
Sous-Vide Stuffed Squid and Saffron Sauce
Brak ocen
Champagne crème brûlée
2 godz. 25 min
Caramelised red onion chutney
24h
Hazelnut caramel bonbons (TM6)
2h 30min