Wersje kompatybilne
Antonio Bachour: Chocolate Caramel Pudding Tarts (Metric)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate Pastry Dough
- 340 g all purpose white flour, plus extra to dust
- 140 g icing sugar
- 60 g almond flour
- 30 g cocoa powder, unsweetened, Dutch-processed
- ⅛ tsp salt
- 170 g butter, unsalted, diced, chilled
- 2 eggs, large
Chocolate Pudding Filling
-
155
g Valrhona chocolate, dark chocolate 70% (see Tip)
lub 155 g dark chocolate 70%, high quality chips or chunks - 200 g whole milk
- 45 g sugar
- 2 tbsp cornstarch
- 2 egg yolks, from large eggs
- 60 g butter, unsalted, in pieces
Caramel Filling
- 155 g sugar
- 130 g butter, unsalted, cold in 1 cube
- 1030 g water, divided
- 1 tsp lemon juice
- 1 pinch salt
- 150 g whipping cream
Rolling and Assembly
- mango, ripe, thinly sliced, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2536 kJ / 606 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 68 mg
Alternatywne przepisy
Sea Moss Gel
12h 10min
Canestrelli (Italian Egg Yolk Cookies)
1 Std. 25 Min
Lobster Tails with Black Bean Chili Sauce
40min
Spam
1h 15min
Antonio Bachour: Chocolate Raspberry Tarts (Metric)
3h 10 min.
Antonio Bachour: Lemon Basil Tarts (Metric)
3h 45min
Matcha Wreath Cookies (Metric)
1h
Concord Grape Pearls with Champagne (Bill Yosses)
40min
Black forest cake
5h
French Macarons with Blueberry Jam (Metric)
1h 30min
Blueberry Swirl Cheesecake
8h 55min
Creamy Avocado Dip
10min