Custard horns

Custard horns

5.0 20 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
16 pieces

Składniki

  • unsalted butter frozen, cut into pieces (2 cm)
    200 g
  • plain flour plus extra to dust
    250 g
  • chilled water
    90 g
  • salt
    ½ tsp
  • pouring (whipping) cream chilled
    200 g
  • egg yolks 1 lightly beaten to brush
    4
  • caster sugar plus extra to sprinkle
    80 g
  • natural vanilla extract
    2 tsp
  • milk
    200 g
  • sea salt
    1 pinch
  • extra virgin olive oil to grease
  • icing sugar to dust (optional)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 94.6 mg
Białko 2.9 g
Kalorie 959.2 kJ / 229.3 kcal
Tłuszcz 16.2 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 9.9 g
Węglowodany 18.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...