Urządzenia i Akcesoria
Custard horns
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
16 pieces
Składniki
-
unsalted butter frozen, cut into pieces (2 cm)200 g
-
plain flour plus extra to dust250 g
-
chilled water90 g
-
salt½ tsp
-
pouring (whipping) cream chilled200 g
-
egg yolks 1 lightly beaten to brush4
-
caster sugar plus extra to sprinkle80 g
-
natural vanilla extract2 tsp
-
milk200 g
-
sea salt1 pinch
-
extra virgin olive oil to grease
-
icing sugar to dust (optional)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
94.6 mg
Białko
2.9 g
Kalorie
959.2 kJ /
229.3 kcal
Tłuszcz
16.2 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
9.9 g
Węglowodany
18.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Retro
15 Przepisów
Australia i Nowa Zelandia
Australia i Nowa Zelandia
Może spodoba Ci się również...
Craquelin choux puffs with raspberry and white chocolate filling
26 godz. 30 min
Lamington swiss roll
25 godz. 40 min
Chewy chocolate brownies
35 min
Vanilla Puff Slice
7 godz. 20 min
Burnt orange marmalade
14 godz. 20 min
Orange and vanilla canelé (non-alcoholic)
49 godz. 5 min
Orange yoghurt cake (Diabetes)
1 godz.
Choux pastry
1 godz.
L&P cheesecake
4 godz.
Salt Bread
2 godz.
Mini chocolate bundts
45 min
Lemonade scones
25 min