
Urządzenia i Akcesoria
Custard horns
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
16 pieces
Składniki
-
unsalted butter frozen, cut into pieces (2 cm)200 g
-
plain flour plus extra to dust250 g
-
chilled water90 g
-
salt½ tsp
-
pouring (whipping) cream chilled200 g
-
egg yolks 1 lightly beaten to brush4
-
caster sugar plus extra to sprinkle80 g
-
natural vanilla extract2 tsp
-
milk200 g
-
sea salt1 pinch
-
extra virgin olive oil to grease
-
icing sugar to dust (optional)
Wartości odżywcze na 1 piece
Kalorie
229.3 kcal /
959.2 kJ
Białko
2.9 g
Tłuszcz
16.2 g
Węglowodany
18.1 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
9.9 g
Sód
94.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Retro
15 Przepisów
Australia i Nowa Zelandia
Australia i Nowa Zelandia