Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de almendras fileteadas
- 60 g de queso parmesano, en cubos
Salsa bechamel
- 80 g de mantequilla, en cubos
- 1000 g de leche
- 80 g de harina de trigo
- 1 ½ cdita de sal fina, o al gusto
- ½ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- ½ cdita de nuez moscada en polvo, o al gusto
Ensamble
- 16 hojas de pasta seca, tipo lasaña, (aprox. 500 g)
- agua, la necesaria
- sal, la necesaria
- 150 g de hojas de espinaca fresca
- 16 rebanadas de tocino, curado y rebanado, (aprox. 200 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3340.2 kJ / 798.3 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 84.5 g
- Tłuszcz
- 38.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.7 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 0.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croquetas de atún
1h 30min
Envueltos de pollo en salsa de espinaca
1h
Pasta al poblano
35 min
Papas al horno
1h
Cacerola de papas
1h 10 min
Pasta gratinada con espinaca y alcachofas TM6
50 min
Rollitos de lasaña con espinacas
1h
Crepas de zanahoria con salsa de jitomate
1h
Papas Anna
1h
Betabel al gratín
50 min
Tarta de papas y champiñones
1h 20 min
Pasta gratinada con coliflor y queso ahumado
1h