Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g peren geschild, in kleine blokjes
- 50 g boter, in stukken
- 80 g suiker
- 50 g rozijnen
- 5 g perenbrandewijn
- 1 vanillestokje klein, enkel het merg
- 75 g amandelpoeder
- 500 g bladerdeeg
- 1 eierdooier
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 2651 kJ / 638 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 55 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vanillesaus (crème anglaise)
10 Min
Taart met karamel en vanille
4 Std. 30 Min
Lactose- en glutenvrije pistachecrème
12 Std. 15 Min
Mout milkshake
10 Min
Kabeljauw in tomatensaus
30 Min
Gestoomde marmercake
1 Std. 30 Min
Lactosevrije warme chocolademelk
Brak ocen
Zwarte rijst met mosselen, ontbijtspek en kerstomaten
50 Min
Millefeuille met chocolade en karamel
Brak ocen
Pêche Melba
Brak ocen
Komkommersoep met garnalenspiesjes
35 Min
Chocolade broodpudding
1 Std. 25 Min